RON MILLONARIO

DISCOVER THE REAL MAGIC OF RUM

THE STORY


EVERY STORY HAS A BEGINNING

1904年ペルー北部にHacienda Agrícola de Chiclayoは海と山の間にあり”友情の町”と知られるチクラヨに設立されました。ここでは農民たちが砂糖事業を営んでいましたが、協力をして小さな製糖所を建てました。 

 In 1904, in northern Peru, the Hacienda Agrícola de Chiclayo was founded in Chiclayo, a small settlement between the sea and the mountains known as the ‘city of friendship. Here, a group of farmers united to trade their sugar, and to this purpose they built, at great personal sacrifice, a small refinery.

A RESTLESS MAN AND HIS VISION

1922年ペルー人の大地主でドン・ローランドのトップのピエラ・ディ・カスティーリョが広大なサトウキビ畑と製糖所を購入しました。

In 1922, the family of Peruvian landowners Piera de Castillo, whose head was Don Rolando, bought the hacienda, the refinery and the vast sugar cane plantation from the Gutiérrez family.

FROM FARMERS TO DISTILLERS

最初は原材料は十分にありましたが、技術が不足していました。技術的なノウハウの欠如によりサトウキビとその可能性をうまく利用出来ていませんでした。そして周辺地域の農民の労働力もうまく活用出来ていませんでした。

While there was plenty of raw material, the technology was elementary. The lack of technical know-how meant that the sugar cane and all its potential could not be fully harnessed. The workforce, coming from the local inhabitants around the hacienda, was also poorly prepared.

TAKING THE BEST OF BOTH WORLDS

1933年ドン・ローランドは彼の長男オーガストをケンブリッジ大学へ化学技術の習得に送り出しました。1938年夏、砂糖加工のシリンダーミルとスコットランド産コラムスチルがロンドンからペルーへと出荷されました 

 In 1933 Don Rolando send his eldest son Augusto to study chemical engineering at Cambridge University. In the summer of 1938, a ship destined for Peru left London, carrying the precious cylinder mill machinery for the sugar and for the distillation a Scottish column still.

POR LOS MILLONARIOS!

1950年は若いオーガストにとってロンミロナリオが正式に誕生した忘れがたい年となりました。このラムはハードワークのたまもので、限られた富裕層しか購入することが出来なかったので”億万長者”と名づけられることとなりました。 

 The 1950 was an unforgettable year for the young Augusto Piera de Castillo: Ron Millonario was born officially. The rum was the fruit of hard work, but since few could afford to sample it, it acquired the name “por los millonarios”, in acknowledgement of that exclusive club of individuals wealthy enough to buy the spirit and enjoy its unique charm.

REVIVING THE LEGEND

新商品開発のために、ファビオ・ロッシ氏は2004年にペルーを訪れ、この温かみがありリッチなラムがとても素晴らしい事を発見しました。彼はペルーの宝を発見したのです。このロッシ兄弟の継続的な信念は成果を生み出しています。世界中のエキスパートがこのロンミロナリオを素晴らしいものだと評価してい。  

In search of new products, Fabio Rossi landed in Peru in 2004, and discovered a warm, rich product that was a pleasure to drink. He had stumbled upon a genuine treasure of Peru. The Rossi Brothers’ continued belief in the products has begun to pay dividends. Ever more highly rated by experts from around the world, Millonario can count itself among the bests.